De waarheid

In een tweetal berichten onder de kopjes : “Is er bij het Stamboek sprake van een verandering in het fokbeleid?” [augustus 2017] respectievelijk “Stamboek het spoor bijster?” [januari 2018] heeft UnderSiker aandacht besteed aan de niet geoorloofde witte aftekeningen bij een op 9 december 2017 goedgekeurde dekhengst. Daarin is duidelijk naar voren gekomen dat enkele nauw bij deze hengst betrokken personen hebben bevestigd dat hij stekelharig is op de borst.
De Paardenkrant heeft in de editie van 16 mei 2018 een groot artikel gewijd aan deze kwestie [ Artikel 2 PK 16 mei 2018Artikel PK 16 mei 2018, , Column PK 16 mei 2018 ]. De voorzitter van de Hengstenkeuringsjury die de hengst heeft goedgekeurd en de huidige [mede] eigenaar ontkennen in dit artikel deze stekelharigheid.

Om de waarheid rondom de betreffende hengst boven water te krijgen [wel of niet stekelharig] zou de oplossing kunnen zijn dat de hengst op de Universiteitskliniek van de Diergeneeskundige Faculteit in Utrecht wordt onderzocht op [vermeende] stekelharigheid op de borst.

Eén gedachte over “De waarheid”

Geef een reactie