Rectificatie

Naar aanleiding van het artikel “Inspectie op het verkeerde been gezet ” is door het KFPS en UnderSiker gecorrespondeerd en gesproken. Het Stamboek verwijt UnderSiker dat hij niet hard kan maken dat er in de zaak van de dekhengst Rommert 498 is gefilterd en gemanipuleerd. UnderSiker had die terminologie dan ook niet moeten gebruiken. Wel erkent het Stamboek dat er tot twee keer toe wezenlijke informatie aan de inspectieleden is onthouden in de zaak Rommert 498.

6 gedachten over “Rectificatie”

  1. In een gesprek met FHANA gaf Dhr. Hellinga als reden voor de goedkeuring van Rommert dat de OCD in het kogelgewricht minder erfelijk is dan in het spronggewricht. Is hier wetenschappelijk bewijs voor? En is dat als bestuur besproken en vastgesteld als reden om hengsten met dergelijke afwijking op grond van “minder erfelijk” goed te keuren?

Geef een reactie